23. maaliskuuta 2017

annansilmäpiparit

Mä esittelen teille tässä postauksessa mun lempparipiparit! Eli annansilmät. Siis, mikään kekseistä, pipareista tai mistään muista sellaisista ei ole parempia kuin nämä. Nimenomaan mun mielestä, ja musta kaikkien pitäs joskus syödä näitä. Ai miten ne tehdään? Itse asiassa siihen on olemassa mun mielestä maailman yksinkertaisin ohje.
Annansilmät (20-35 kpl*)

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja, paitsi me aina heitetään paljon enemmän; pipareista tulee pehmeämpiä ja taikinasta hitusen kiinteämpi
2 tl vaniljasokeria
paistonkestävää hilloa, itse käytin omenaa

*Kappalemäärä heittää noin paljon, koska reseptissä tosiaan sanotaan 35 ja me saadaan ehkä n. 20 - more or less - piparia tehtyä. Syy on siinä, että tehdään niistä vähän isompia. Tämä on siis täysin makuasia. Pienissä pipareissa tietenkin hillon ala jää isommaksi, mutta me tehdään aina isoja.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna, ja sekoita taikinaan myös vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Tässä vaiheessa ohjeessa sanotaan, että taikinasta pyöritetään tanko, ja se jaetaan viipaleiksi. Sitten pyöritellään viipaleet palloiksi, mutta me yleensä aletaan suoraan pyörittelemään pieniä palloja taikinasta. Joskus kyllä ensin leikataan vaan siitä tangosta paloja, mikä on sitten kuitenkin paljon helpompaa. Taikinan löysyyttä ei muuten tarvitse pelästyä, se on vissiin aina sellaista, haha.
Noniin, nyt kun on pallot pyöritelty, niin seuraavaksi oikeastaan asiaan. Eli selviää, miksi näitä kutsutaan annansilmiksi! Paina palloihin syvennys sormella. Taikina tarttuu helposti, joten oon omaksunut tavan ottaa etu- ja keskisormen toisesta kädestä pitämään taikinapalloa paikallaan. Ja luonnollisesti sormien välistä teen sen pienen kuopan. Ja sormi saa osua pellille tai olla osumatta, riippuu ihan, miten paljon hilloa keskustaan haluaa. Sitten luonnollisesti lisätään hillo, niinkuin varmaan nokkelimmat jo arvasivat. Hilloa laitetaan tietenkin niin sanotusti piripintaan siihen painaumaan.
Ja se on siinä! Sitten voit laittaa paistoa vailla olevat piparit toisiksi ylimmälle tasolle, noin 10 minuutiksi, tai riippuu ihan piparin koosta. Ohjeessa sanotaan 6-7 minuuttia, eli jos teet pienempiä niin sen verran sitten. Ja sitten viimeiseen ja samalla mun lempparikohtaan... Nauttikaa annansilmistä!

4 kommenttia:

  1. Oi kuulostaapa herkulliselta!

    tiiaemilia.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttääpäs hyviltä ja vieläpä noin helppo ohje!
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista